Hoe lang duurt een workshop?

Afhankelijk van de groepsgrootte en het doel van de workshop of training bepalen we in onderling overleg hoeveel tijd er nodig is. De meeste workshops in groepen tot maximaal 25 personen duren 1 tot 2,5 uur. De Impro-XL of Impro-XXL workshops duren meestal 20 tot 60 minuten.

Hoeveel deelnemers kunnen er aan een workshop meedoen?

Het absolute minimum is een groep van 5 deelnemers. TeambuildingTheatersport.nl gebruikt groepsoefeningen om deelnemers te leren improviseren.

Het is mogelijk om met een zeer grote groep een workshop te organiseren. Een maximum is er dus niet. Er wordt een programma gemaakt dat is afgestemd op het aantal deelnemers.

Kan het bij ons op locatie?

Jazeker! De workshops kunnen in principe overal gegeven worden. Het is wel belangrijk dat de grootte van de ruimte en het aantal deelnemers op elkaar is afgestemd. Een vuistregel is ongeveer 3 m2 vrije ruimte per deelnemer. Ook moet er voor iedere deelnemer een stoel aanwezig zijn én moet de workshopruimte een afgesloten ruimte zijn zodat we ongestoord kunnen werken.

Kunnen jullie ook een workshoplocatie regelen?

Ja natuurlijk! We hebben inmiddels een netwerk van verhuurlocaties waar onze workshops kunnen plaatsvinden. Vaak zijn dat lokale cultuurcentra of theaters, maar desgewenst kan het ook in een restaurant, café of andere locatie. Afhankelijk van jullie wensen en budget kijken we wat er mogelijk is.

Wat kost een workshop?

De prijzen van de verschillende opties wisselen. Dat is afhankelijk van het doel, de duur en de reisafstand tot de locatie. Bij een teambuilding theatersport betaal je niet per deelnemer, maar per programma. Ben je benieuwd wat de kosten zijn, vul dan het contactformulier in.

Zijn de workshops voor iedereen geschikt?

In principe wel. De workshops zijn zo opgebouwd dat iedereen mee kan doen. Theaterdier of niet, dat maakt niet uit. De trainer begeleidt deelnemers stapje voor stapje en geeft improviserend les. Dat betekent dat als hij merkt dat (een deel van) de groep andere oefeningen nodig heeft dan oorspronkelijk het plan was, hij deze oefeningen gaat doen.

Ook mindervalide mensen kunnen deelnemen, mits de ruimte dat toelaat.

Wordt er wel gelachen in de workshops?

Jazeker, we gebruiken theatersport als middel om mee te werken. Dit is een theatervorm waar laagdrempelige en vooral grappige werkvormen bij horen. Geen zorgen dus. Tijdens de workshop heerst er een ontspannen sfeer en er is veel humor. 

Ligt de nadruk in de workshops op fun of leren?

Beide zijn belangrijk. Improviseren gaat uit van een positieve en ontspannen mindset. Hiervoor is het maken van plezier een voorwaarde. Bij alle workshops komen de basisprincipes van improvisatie aan de orde.

 

Bij de (telefonische) intake bespreken we de wensen met elkaar. De trainer past dan zijn tempo, toon en taal aan de groep aan.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact op

Naam*

Email*

Telefoonnummer

Uw bericht

*Dit veld is verplicht.